keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Epäonnistuneet osa 6.

Omarkeksejä. Nämä ei varsinaisesti epäonnistunut, mutta mun mielestä omarit ei maistunut tarpeeks kekseissä ja palatkin oli liian isoja, joten en näitä uudestaan leipoisi, joten en jaksa etsiä reseptiä tänne. Menköön siis tässä kategoriassa. Tein kahdella eri ohjeellakin kun omareita kerran jäi. Toisella ohjeella tuli paksuja ja toisella vähän ohuempia. Ei kuitenkaan mitenkään erikoisia omasta mielestäni. 


 photo ec0155e7-99b7-45e2-aae8-97dd81f08cc5_zpsdbb1a735.jpg


 photo d8b7a168-39e2-4c9a-a135-bfe9ca5091bd_zps7c90d620.jpg


 photo 01d6723e-f24f-429a-a5d3-3874de907496_zps3fe9a886.jpg

 photo 4bbd89d8-c47d-42b5-b17f-db3868c57a21_zps1f172b67.jpg

Kommenteissa pyydettiin enemmän kuvia, joten tässä olisi :D  Taikina oli hyvää!

torstai 24. heinäkuuta 2014

Sitruunavalkosuklaa- mutakakku

Tein uudestaan tämän ohjeen mutakakkua. Tälläkertaa oikeasti paistoin oikeasti vain sen 20 minuuttia, ja eron huomaa kuinka kakusta tuli oikeasti mutaisa :D tai oikeasti paistoin vain 17 minuuttia kun äitillä on joku hypertehokas uuni :P

Suklaan vaihdoin fazerin sitruunavalkosuklaa leivontasuklaaseen! Maistui kivasti sitruunalle.



maanantai 21. heinäkuuta 2014

Lakritsakakku sitruunalla

Kummitädillä oli synttärit juhannuksena ja joskus kun selasin sielä leivotana lehtiä, tuli toiveena saada synttärikakuksi  lakritsakakkua. Tää maistuu aivan joltain karkilta tai joltain, ihan hirmu hyvää eikä ollut edes vaikea tehä! Erilaista. Oli muuten huvittava huomata kuinka kakku ei "ihan" näyttänyt siltä kuin lehdessä :D
 



Lakritsakakku

Pohja:

3 munaa
3 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
2 rkl  lakritsajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Lakritsatäyte ja kuorrutus:

100 g huoneenlämpöistä voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl tomusokeria
2-3 rkl lakristajauhetta, oman maun mukaan.

Sitruunatäyte:

1/2 liivatelehti
1 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
25 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 munankeltuainen
  1.  Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon.
  2. Voitele vuoka, halkaisialtaan n. 22 cm. Korppujauhota ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 30-35 minuuttia, tarkasta tikulla kypsyys.
  3.  valmista kuorrutus. Varkaa  voi ja tuorejuusto sekaisin. ( voin pitää olla oikeasti huoneen lämpöstä jos ei halua samanlaisia keltaisia laikkuja kun mun omassa :D)   lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää joukkuun lakritsijauhe.
  4. Valmista sitruunatäyte.  Laita liivatelehti kylmään veteen.  Laita sitruunan kuori ja mehu, voi ja sokeri kattilaan.  Lämmitä seosta kunnes sokeri ja voi sulavat. 
  5. Vatkaa muna ja munankeltuainen yhteen. Kaada sitruunasokeri seos munien päälle kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kaada koko seos takaisin kattilaan ja liedelle.  Jatka vatkaamista kunnes seos  sakenee. Kun seos on paksuuntunut,  kaada se siivilän läpi  kulhoon. 
  6. Ota liivatelehti vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois.  Sekoita se lämpimään sitruunakiisseliin kunnolla. Anna jäähtyä.
  7. Kokoa kakku, leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä joka väliin sitruunatäytettä sekä lakritsatäytettä.  Kuorruta kakku lopulla lakritsatäytteellä ja koristele lakuilla.

torstai 17. heinäkuuta 2014

Lindströmin pihvit

Kokeilin tehä kerranki ruokaa :D Tällä kertaa iski joku ihme punajuuri himo joten tein lindstömin pihvejä. Ohje on valion. Kertokaa hyviä helppoja arkiruokia! ei tarvis syödä aina viittä päivää samaa:D Ens kerralla kyl teen pelkkiä punajuuripihvejä, ei ollu tarpeeks punajuurta näis.


 photo 120119d2-664a-44cb-93e6-f14364a38b7a_zps818c3ca5.jpg
uuniin menossa.

Lindströminpihvit

1 prk kermaviiliä
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
1 rlk voita
500 g jauhelihaa
1 muna
1 tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
3 dl etikkapunajuurta muussattuna (sauvasekottimella tein)

1. Yhdistä korppujauhot ja kermaviili. Anna turvota n.15 minuuttia.
2. Hienonna sipuli ja paista se voissa pehmeäksi.
3. Yhdistä kaikki  aineet ja sekoita.
4. Muotoile pihvejä. Tästä tulee 12kpl.
5. Paista 200 uunissa n.20 minuuttia

 photo fb77e431-3241-4610-96d3-42d596bc5a1e_zps6f604746.jpg

perjantai 11. heinäkuuta 2014

Muffinssikeksit

Olin keväällä yirtyskylässä töissä neuvomassa 6-luokkalaisia tekemään töitä :D Viimmeisenä purkupäivänä vein osan näistä työkavereille. Loput taas poikakaverin kaverit popsivat menemään.
Ensin pelkäsin että nää epäonnistu kun meinasi mennä ihan lommolle, mutta paistoin hieman lisää ja annoin jäähtyä niin onnistui hyvin :) Ohje täältä.


Muffinssikeksit (n.22)

170 g voita huoneenlämpöisenä
n. 2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
130 g valkosuklaata
130 g tummaa suklaata

1. Rouhi suklaat aika isoksi rouheeksi. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään, noin 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Sekoita suklaa rouheet varovasti taikinaan.
3. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi
4.  Uuni 175 asteeseen.  Pyöritä taikinasta pingispallon kokoisia palloja ja asettele ne muffinsipellin koloihin, joissa on muffinssivuoka.
5. Paista keskitasolla n.10 minuuttia. Keksien kuuluu saada hieman väriä mutta niiden tulee silti olla pehmeitä. anna jäähtyä hetki ennenkuin siirrät pois vuuasta, ettei hajoa. 








keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

kaurakeksit

Apua,kesä menee iha huristen ohi ja kalenteri täyttyy sen verran töistä ettei ehdi pohtiakkaan leipomista :( toisaalta näin kuumalla ei huvita laittaa uunia päällekkään ja kiehautin just riisipuurot hellalle joten ehkä leipomisten on hyvä antaa hetken olla tauolla. Kaurakeksejä tein poikakaverille joskus ennen kesän alkua :D


Kaurakeksit

50 g voita
1 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja
1 muna

  1. Sulata sokeri ja voi kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoita nopeaa. Tee kekoja pellille ja paista 200 asteessa 5-7 minuuttia.

 photo cd7b3352-fa36-44c0-930a-43b74921b80d_zps12bf6b1a.jpg

lauantai 5. heinäkuuta 2014

Isoäitin piirakka !

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla
Tää on tällänen resepti jota aloin leipomaan ja sitten aloinkin leipomaan muutakin. Isoäiti teki aina tätä, sitten mä rupesin käymään kylässä siellä ja tekemään tätä ja nykyään taidan olla ainoa joka tätä tekee. Onnistuu aina ja on ulkonäöstään huolimatta aivan tosi hyvää! Kaveri tykkäs tästä jopa enenmmän kun suklaabrownie kakusta..!   En ollut aikaisemmin tehnyt tässä asunnossa tätä, joten uunipelti oli hieman pieni tälle määrälle ja normaalisti päällystän pallerot ei levähdä noin paljon mutta makuun se ei vaikuttanut!





Mitat on tosiaan tämän lasin mukaan, 1 lasi on n.2,5 dl.





Isoäitin piirakka:

Pohja:

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita

Lisää palleroiden jälkeen:

1 muna
1 lasi piimää

Väliin:

Vadelmahilloa

Päällynen:

2 prk maitorahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

1.Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.  Lisää sulatettu voi ja sekoita huonosti. Heiluttele kippoa jotta saat voisokeri -palloja kerättyä. Kerää niitä esim muumimukillinen.

2. Lisää loppuun taikinaan  muna ja piimä.
3. Levitä taikina leivinpaperitellu pellille. Levitä päälle vadelmahilloa.
4. Sekoita päällysen aineet keskenään ( voit tehdä samassa kulhossa kuin pohjan)  Levitä piirakan päälle. Lopuksi levitä päälle vielä voisokeri-pallot ja paista 200 asteessa n.40 minuuttia,



ps. Muokkailin vähän blogin ulkonäköä, kuvat voi olla vähän pieniä  :( 


torstai 3. heinäkuuta 2014

Mehujääjäätelö

Käytiin ikeassa ja ostin mehujäämuotin! Näistä tuli söpöi.

Sekotin kulhossa: vadelmia, maustamatonta jogurttia, tyrnimehua ja hunajaa jonka olin sulattanu mikrossa. :D sit muottiin ja pakkaseen.


 photo bc2bd673-04d8-46c2-b052-1fb4d14a26da_zps94a3f28d.jpg