En tiiä mistä tän keksin, mutta teki mieli tehä banaanikakkua. Laitoin vähä inkiväärii jauheena mut en oikeen tiiä oliko hyvä idea.
Banaanikakku
4 banaania
100 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl maitoa
- Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat ja sekoita.
- Muussaa banaanit ja lisää taikinaan.
- Sekoita kuivat aineet ja kääntele ne taikinaan yhdessä maidon kanssa
- Korppujauhota leipävuoka ja kaada taikina sinne.
- Uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Äitin ikivanhalla ohjeella mokkapaloja! En ookkaan leiponut näitä moneen vuoteen.
Mokkapalat
Pohja
3 munaa
5 1/4 dl sokeria
7 3/4 dl jauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2,5dl maitoa
200g sulatettua voita
Kuorrute
500g tomusokeria
8 rkl sulaa voita
10 rkl kylmää kahvia
3 rkl kaakaojauhetta
4 tl vaniljasokeria
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään
- Lisää munavaahtoon vuorotellen jauhoja sekä voisulaa ja maitoa. Sekoita hyvin.
- Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä.
- Valmista kuorrute. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voita ja kahvia pikkuhiljaa, kunnes kuorrute on paksua, mutta kuitenkin levitettävissä. Kuorrutteen nestemäärät ovat siis noin määriä.
- Levitä kuorrute pohjan päälle ja koristele,