Tuo pieni pala vei sydämmen.
No päätin sitten koittaa tehdä itse suklaakakkuja. Mutakakun ohje on Naag:in blogista. Tämäkään ei ollut oikeaa mutta hyvää ja ja helppo tehdä! metsästys jatkukoon..
Mutakakku
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 kpl kananmunia
200 g margariinia ( voita)
200 g taloussuklaata
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata rasva kattilassa ja lisää mukaan pätkitty suklaa ( siis ihan vaan paloiksi, ei koko levyä kokonaisena kattilaan) Sekoita tasaiseksi. Ei ole tarkoitus kiehauttaa, vain sulattaa.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
- Lisää jauhoseos ja suklaavoiseos vuorotellen munasokerivaahtoon. Sekoita välissä.
- Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Pohja kannattaa leivinpaperittaa.
- Paista 200 asteessa. Paistoaika riippuu taas vähän uunista. Alkuperäisessä ohjeessa aika oli 15-18 minuuttia. Pidin kakkua uunissa n. 20 minuuttia ja palaa leikatessa kakku oli aivan valuvaa taikinaa vielä.. Söin siis palan puoliraakaa kakkua ja laitoin takaisin uuniin. Kakusta paistui taas ehjä :D harmi kun en ottanut enää uudelleen paiston jälkeen kuvia. Mutta koittakaa tikulla! mutakakun pitää jäädäkkin vähän raa'aksi.
- Anna jäähtyä hieman ja tomusokeria päälle.
- tämän kanssa sopi hyvin kermavaahto johon olin sekoittanut marianne crushia ( laitan sitä joka paikkaan :D )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti