Kinderpiirakka
Pohja:
6 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita
4 munaa
Kreemi:
150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Lisäksi:
200g suklaata
(130g suklaata koristeluun)
- Valmistetaan pohja: sekoita jauhot+sokeri keskenään, kiehauta vesi ja sulata voi. sekoita voi ja vesi ja lisää seos jauhoseokseen. Lisää puukauhalla sekoittaen munat yksitellen taikinaan.
- Kaada seos syvään uunivuokaan leivinpaperille ja paista 200 asteessa 30-35 minuuttia
- Jäähdytä pohja.( esim. pihalle, tai jos maltat, odota seuraavaan päivään)
- Sitten tehdään kreemi. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset ja vatkaa notkeaksi.
- Levitä kreemi pohjan päälle ja anna anovalle poikaystävälle/ystävälle/äidille/siskolle loppu kulho nuoltavaksi.
- Laita pohja pakkaseen tai jääkaappiin kohmettumaan.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Levitä kovettuneen kreemin päälle. Halutessasi voit sulattaa myös esimerkiksi valkosuklaata ja roiskia sitä vielä piirakan päälle.
- Leikkaa varovasti ohuella veitsellä kun suklaa jähmettynyt.
Tein ylijääneistä valkuaisista marenkeja. Täähän on melkeen kuin kakku!
ps. Ens viikko on sitten keksiviikko.
ps. Ens viikko on sitten keksiviikko.