maanantai 29. marraskuuta 2021

Toimiva suklaakakkupohja! (Ja hämmentävä kakku lapselle)

Tarjouduin leipomaan kaverin lapsen synttäreille kakun, tosin lupasin tehdä hyvänmakuisen, että ulkonäöstä en osaa sanoa :D ja noh, tällänen siitä tuli. Mehevä suklaakakkupohja joka oli helppo kasata,(ohje täältä) eikä tarvinnu kosteutusta.  Ja väliin appelsiinitäyte (täällä).  Päällysteeseen ajattelin kokeilla kaikkien ohjeiden mukaan superhelppoa sveitsiläistä marenkia, joka lopulta osottautui aivan surkeaksi ideaksi ja ajelin lähikauppaan hakemaan kermaa tilalle:D




Suklaakakkupohja (22 cm vuokaan)

50g tummaa suklaata

125 g voita

1 dl rypsiöljyä

2 dl vettä

150g ranskankermaa

3 munaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

4,75 dl vehnäjauhoja

1,5tl leivinjauhetta

1dl leivonta kaakaojauhetta

1 tl soodaa

0,5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

  1. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Lisää joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit ja munat. Sekoita hyvin! 
  2.    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne suklaaseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Voitele vuoka ja jauhota vaikka kaakaojauholla. Kaada taikina vuokaan.
  4. Paista 170 asteessa noin 55 minuuttia. Laita paistamisen loppuvaiheilla foliota kakun päälle ettei se tummu liikaa.

 Appelsiinitäyte kakun väliin

4dl vispikermaa

400g appelsiini tuorejuustoa

75 g maustamatonta jogurttia

1 appelsiinin kuoriraaste

2 rkl appelsiinin mehua

4 liivatelehteä

3 rkl appelsiinin mehua

 

  1. Vatkaa vispikermat vaahdoksi. Sekoita sekaan tuorejuusto , 2 rkl appelsiinin mehua ja raastettu kuori. 
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kiehauta 3 rkl appelsiininmehua ja sulata sekaan puristellut liivatteenlehdet. 
  3. Sekoita liivateseos kermatuorejuusto seokseen kokoajan sekoittaen. 
  4. Levitä täyte jäähtyneen kakkupohjan väliin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti