sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kaikkea mahdollista sisältävät omenanyytit

Ensinnäkin kaikille iseille hyvää isänpäivää! Me käytiin eilen iskän kanssa syömässä ja tänään olis vuorossa kahvittelua appiukolla. Mulla on joku ihme keksibuumi päällä, joten tosi yllättävästi viedään keksejä lahjaksi..  Niistä reseptiä myöhemmin. 
Nyt kuitenkin omenaisia nyyttejä. Näissä on ihan oikeasti vaikka ja mitä :D oli aika jänniä, jakaa varmasti mielipiteet. Mä tykkäsin mutta vähän turhan kova vaiva ja nää oli vähän tälläsiä kerralla syötäviä, en usko että pakastus onnistuisi ja  ei pysy kauaa hyvinä jos säilyttää. Mutta nättejä pöytään jos tulee vieraita :)


 photo 4d8414ed-50e9-4104-afbd-73fb6090a650_zps0e277b6f.jpg

Omenanyytit

pohja:

50 g voita
3 rkl sokeria
1 munankeltuainen
1 1/2 dl jauhoja

Täyte:

3 omenaa
3 dl vettä
3 rkl sokeria
1 dl rahkaa
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1/2- 1 tl kanelia

Koristeluun:

130 g mantelimassaa
1/2 dl mantelilastuja
1 rkl tomusokeria
  1. Uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, sokeri, keltuainen ja jauhot taikinaksi. Jaa taikina 10 pieneen alumiini vuokaan. Paista ala tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Kuori ja paloittele omenat pieniksi. Keitä sokerilla maustetussa vedessä pehmeäksi ja valuta siivilässä.
  3. Mausta rahka sitruunalla. Laita noin 2 tl sitruunarahkaa jokaiseen vuokaan pohjan päälle. Lusikoi päälle omenan palat. ja ripottele kanelia.
  4.  Raasta mantelimassa( Miksi taas?? se ei raastoudu!) ja lusikoi raastetta omenien päälle. Koristele mantelilastuilla
  5. Uuniin vielä noin 7 minuutiksi. 
  6.  Anna jäähtyä. Siivilöi päälle vielä tomusokeria. Säilytä kylmässä.
 photo 4aeae021-2afe-4c51-8632-4dbd22a1add6_zpsb92ced5d.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti