Pullataikina:
5 dl maitoa1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 rkl kaardemummaa
1 tl suolaa
2 ps kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150g voita
Täyte:
FariinisokeriaPehmeää voita
Päälle:
Muna voiteluun1. Lämmitä maito mikrossa. Sekoita kulhossa muna, sokeri, kaardemumma ja suola.
2. Sekoita kuivahiiva pieneen osaan jauhoista.
3. Kaada +42 asteinen maito kulhoon ja lisää kuivahiiva jauhoseos.
4. Sekoita ja lisää jauhoja.
5. Kun taikina on paksuuntunut, laita kädet taikinaan.
6. Vaivaa taikinaa ja lisää voi.
7. Taikina on hyvää kun se on vähän tarttuvaa mutta tuntuu että siitä voi leipoa. Jos laittaa liikaa jauhoja, tulee pullistakovia.
10. Nosta palat vuokiin, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 10-15 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti