Lakritsakakku
Pohja:
3 munaa3 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
2 rkl lakritsajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
Lakritsatäyte ja kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä voita300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl tomusokeria
2-3 rkl lakristajauhetta, oman maun mukaan.
Sitruunatäyte:
1/2 liivatelehti1 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
25 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 munankeltuainen
- Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon.
- Voitele vuoka, halkaisialtaan n. 22 cm. Korppujauhota ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 30-35 minuuttia, tarkasta tikulla kypsyys.
- valmista kuorrutus. Varkaa voi ja tuorejuusto sekaisin. ( voin pitää olla oikeasti huoneen lämpöstä jos ei halua samanlaisia keltaisia laikkuja kun mun omassa :D) lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää joukkuun lakritsijauhe.
- Valmista sitruunatäyte. Laita liivatelehti kylmään veteen. Laita sitruunan kuori ja mehu, voi ja sokeri kattilaan. Lämmitä seosta kunnes sokeri ja voi sulavat.
- Vatkaa muna ja munankeltuainen yhteen. Kaada sitruunasokeri seos munien päälle kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kaada koko seos takaisin kattilaan ja liedelle. Jatka vatkaamista kunnes seos sakenee. Kun seos on paksuuntunut, kaada se siivilän läpi kulhoon.
- Ota liivatelehti vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois. Sekoita se lämpimään sitruunakiisseliin kunnolla. Anna jäähtyä.
- Kokoa kakku, leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä joka väliin sitruunatäytettä sekä lakritsatäytettä. Kuorruta kakku lopulla lakritsatäytteellä ja koristele lakuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti