torstai 1. elokuuta 2019

Tosca-taateliruudut



Hassu hyvä resepti! Ei taatelikakkua tarvi syödä vain talvisin. Tämän piirakan tein noin 25cmx35cm uunivuokaan.



Tosca-taateliruudut

Pohja:

1 pkt (250g)  kivettömiä taateleita. (saattaa silti olla kiviä!! tarkista)
2 dl vettä
200g voita
3 1/2dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1dl ranskankermaa/kermaviiliä

Toscapäällinen:

160g hasselpähkinärouhe
150g voita
1 1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa

  1. Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (tuo 2dl).  ota kattila pois liedeltä ja paloittele voi sulamaan joukkoon.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili. Yhdistä kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.
  3. Sekoita kaikki vuorotellen yhteen.  Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  4. Paista 175 asteessa, noin 20 min.
  5. Valmista tosca sillä välin kun pohja uunissa. Mittaa kaikki päällisen aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, sekoita kokoajan.
  6. Ota pohja uunista, kaada tosca pohjan päälle  ja paista vielä 15 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti