Hassu hyvä resepti! Ei taatelikakkua tarvi syödä vain talvisin. Tämän piirakan tein noin 25cmx35cm uunivuokaan.
Tosca-taateliruudut
Pohja:
1 pkt (250g) kivettömiä taateleita. (saattaa silti olla kiviä!! tarkista)2 dl vettä
200g voita
3 1/2dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1dl ranskankermaa/kermaviiliä
Toscapäällinen:
160g hasselpähkinärouhe150g voita
1 1/2 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
- Keitä taatelit pehmeiksi vedessä (tuo 2dl). ota kattila pois liedeltä ja paloittele voi sulamaan joukkoon.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili. Yhdistä kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.
- Sekoita kaikki vuorotellen yhteen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
- Paista 175 asteessa, noin 20 min.
- Valmista tosca sillä välin kun pohja uunissa. Mittaa kaikki päällisen aineet kattilaan ja anna kiehua hiljalleen, sekoita kokoajan.
- Ota pohja uunista, kaada tosca pohjan päälle ja paista vielä 15 minuuttia.
- Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti