torstai 19. kesäkuuta 2014

Päärynä-aurajuustokakku

Jussia! Mä en oo ikinä juhlinu juhannusta ja tänä vuonna juhannus meneekin töissä ( ihanaa kun voi sanoa noin!).
Olin viimme viikonloppuna kotona käymässä ja leivoin uusimmasta Leivotaan-lehdestä pongatun reseptin. En tykkää keksivoi pohjista, enkä oikeastaan mistään mikä muistuttaa juusto/rahka kakkua, mutta silti tää sai kuolan valumaan :D teki hirveesti mieli tehdä ja "leivottiinkin" tätä sitten kaverin kanssa viikonloppuna. Kaikki ei tykänny aurajuustosta joten sitä tuli vain puoleen kakkua, mun puolella sitä oli, Nam. Rahkana käytin päärynä-kinuski rahkaa, joka kyllä maistui pelkältä päärynältä.


 photo 8009af01-b52d-4a3b-86c5-c3f4510662bc_zps393f2879.jpg

Päärynä-aurajuustokakku

pohja:

150 g kaurakeksejä
50 g sulatettua voita
1 snickers suklaapatukka

Täyte:

4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 purkkia valion päärynä-kinuski rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Päälle:

Viinirypäleitä
Aurajuustoa

1. Hienonna keksit. Laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimella. Hienonna suklaapatukka veitsellä.  Sulata voi. Sekoita kaikki nämä ja levitä irtopohjavuokaan jonka pohjalla leivinpaperi.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. 
3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahkat ja sokerit. 
4. Kiehauta 1 rkl vettä. Purista liivatteenlehdistä vesi pois ja sekoita kiehuvaan veteen. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle.
5. Anna kakun hyytyä 5 tuntia. Hätähousut kuten me, voi maistaa kakkua jo tunnin jälkeen, mutta parempaa se on kun on hyytynyt kunnolla.
6. Koristele viinirypäleillä ja aurajuustolla.

 photo 954912c7-6f09-4866-8f7a-6951770e9263_zps58db533a.jpg

 photo 51757659-c5af-4c55-af99-d84dcffe2993_zps188f247f.jpg

 photo 37d5fd2a-2b45-4f32-9b69-f81de1ca5ffd_zps4aa2c090.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti