Olin viimme viikonloppuna kotona käymässä ja leivoin uusimmasta Leivotaan-lehdestä pongatun reseptin. En tykkää keksivoi pohjista, enkä oikeastaan mistään mikä muistuttaa juusto/rahka kakkua, mutta silti tää sai kuolan valumaan :D teki hirveesti mieli tehdä ja "leivottiinkin" tätä sitten kaverin kanssa viikonloppuna. Kaikki ei tykänny aurajuustosta joten sitä tuli vain puoleen kakkua, mun puolella sitä oli, Nam. Rahkana käytin päärynä-kinuski rahkaa, joka kyllä maistui pelkältä päärynältä.
Päärynä-aurajuustokakku
pohja:
150 g kaurakeksejä50 g sulatettua voita
1 snickers suklaapatukka
Täyte:
4 liivatelehteä2 dl kuohukermaa
2 purkkia valion päärynä-kinuski rahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
ViinirypäleitäAurajuustoa
1. Hienonna keksit. Laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimella. Hienonna suklaapatukka veitsellä. Sulata voi. Sekoita kaikki nämä ja levitä irtopohjavuokaan jonka pohjalla leivinpaperi.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen.
3. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahkat ja sokerit.
4. Kiehauta 1 rkl vettä. Purista liivatteenlehdistä vesi pois ja sekoita kiehuvaan veteen. Lisää rahkaseokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle.
5. Anna kakun hyytyä 5 tuntia. Hätähousut kuten me, voi maistaa kakkua jo tunnin jälkeen, mutta parempaa se on kun on hyytynyt kunnolla.
6. Koristele viinirypäleillä ja aurajuustolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti