OLISKO VINKKEJÄ, MITÄ PIENTÄ SUOLASTA NAPOSTELTAVAA VOIS TARJOTA? :)
Tässä kuitenkin taas yks vanha resepti. Leivoin iskälle taas kiitokseks auton lainasta. Puolukan määrä saattaa tuntua paljolta, varsinkin siinä vaiheessa kun paineleen puolukoita taikinaan, mutta kannattaa oikeasti laittaa tuo 4 dl! Laitoin itse n. 3 desiä ja osassa kohtaa ei ollut oikeen ollenkaan puolukoita.
Puolukkavanilja-kakku
Pohja:
3 munaa3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
1 dl kiehuvaa vettä
4 dl puolukoita
Täyte:
100 g voita1 dl maitoa
3 rkl vaniljasokeria
- Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja voisula. Lisää myös kuuma vesi. Sekoita taikinaksi.
- Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn irtopohjavuokaan. Painele varovasti puolukoita taikinaan.
- Paista 35-40 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä pari minuuttia ja irrota reunat vuuasta. Anna jäähtyä kokonaan ja halkaise sitten kahteen osaan.
- Valmista täyte. Sulata voi ja lisää maito ja vaniljasokeri. Anna kiehua 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lusikoi täyte molempien osien leikkauspinnalle.
- Nosta kakkulevyt päällekkäin ja koristele esimerkiksi tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti