perjantai 13. marraskuuta 2020

Fudge (mikä pysyy koossa!!)

Hyvin mielenkiintoisen ja epäonnistuneen lakukokeilun jälkeen kokeilin tehdä vihdoin toffeeta joka pysyis kasassa. Joku vinkkas töissä sanan Fudge ja googlailin sillä reseptin. Oon aina ennen yrittäny tehä kinuskia tai toffeeta ja ne on liian pehmosia, mutta fudgella löyty resepti joka onnistui! Lämpömittari ja kärsivällisyys on tarpeen.

Keittoaika oli varmaan joku 50 min loppujen lopuks, mut ei palanu kattilan pohjalle kun rauhakseltee keitti. Suurimman osan ajasta pidin levyä 4/9 lämmöllä,mut lopuks ei enää jaksanu ja viimeset lämpöasteet tuli sitten 6-7/9 levyllä. Ja suolaa vois laittaa enemmänki, sormisuola on hyvää.

 


Superhyvä Fudge 

Ainekset:

200 g valkosuklaata (panda)

3 dl sokeria

3 dl kuohukermaa

1/2 dl vaaleeta siirappia

50 g voita

1 tl sormisuolaa (tai enemmän)

  1. Pilko suklaa ja laita sivuun odottamaan.
  2. Laita kaikki muut aineet kattilaan.  Kuumenna ja sekoittele, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen.
  3. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, vältä sekoittamista. Tavoite on saada seos 116 asteeseen. Ja se kestää! Tässä tarvitaan lämpömittaria.  Anna seoksen lämmetä kattilassa rauhassa.
  4.  Kun seos on 116 asteista, ota pois hellalta, laita joukkoon valkosuklaat ja vatkaa vatkaimella pari minuuttia. Lisää sormisuola ja sekoita vähän.
  5. Levitä leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. ( noin 13x25 cm), laitoin päälle vielä vähän sormisuolaa.
  6. Jääkaappiin yöks ja aamulla voi leikata paloiksi ja syödä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti