torstai 16. huhtikuuta 2020

Rahkapullapiirakka

Halusin tehdä pääsiäisenä rahkapiirakkaa. Mulla oli kaks ohjetta revittynä jostain lehdestä. Tein eka toisella ohjeella. Se oli kuiva ja täytettä oli tosi vähän, joten se lensi roskiin. Tein sitten uusiks toisella ohjeella ja se oli niin hyvää! Talteen äkkiä ettei mee hukkaan.



Rahkapullapiirakka

Pullataikina:

3dl maitoa
1 ps kuivahiivaa
1 dl sokeria
1tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 kananmuna
n.8 dl vehnäjauhoja
75g voita

Rahkatäyte:

2 kananmunaa
500g maitorahkaa
2dl kermaa
1 1/2 dl sokeria
Rusinoita tai sitruunanmehua.

  1. Sekoita desiin jauhoja kuivahiivapussi. Sekoita sokeri, suola, kardemumma ja muna keskenään.  Lämmitä maito +42 asteiseksi ja sekoita joukkoon. lisää joukkoon jauhoihin sekoitettu kuivahiiva. 
  2. Lisää jauhoja ja vaivaa taikinaa. Sulata voi ja vaivaa taikinaan. 
  3. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päälle ja nosta pellille. Kohota liinan alla 40 minuuttia.
  4. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  5. Levitä täyte pohjan päälle, voitele reunat kananmunalla(ei pakollista).
  6. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti