Suklaadonitsit
Taikina:
75g voita3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 munaa
4 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
200g maitorahkaa
1 tl sitruunamehua
1 1/4 dl maitoa
Kuorrute:
100g maitosuklaata60g tummaa suklaata
2 tl öljyä
- Vatkaa voi ja sokerit sekaisin. Lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, rahka ja maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Laita taikina pursotuspussiin.
- Voitele donitsipellin kolot ja pursota taikinaa puoleen väliin koloja.
- Paista 200asteessa niin kauan kun vaatii, meillä meni noin 20 min. kokeile välillä. pysyykö muodossa, tarttuuko taikina tikkuun.
- Anna donitsien jäähtyä, valmista kuorrute.
- Sulata vesihauteessa suklaat ja sekoita joukkoon öljyä. Öljy auttaa että suklaa on juoksevampaa ja helpompaa dipata.
- Dippaa ja koristele ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Syö!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti