torstai 16. huhtikuuta 2020

Donitsit suklaakuorrutuksella uunissa

Tein joskus aiemmin donitsipellillä uunissa donitseja, mutta mun makuun ne oli liian kuivia.  Nyt kuitenkin kokeilin uutta reseptiä, ja taikinaa olis voinu lusikoida, oli niiin hyvää, taikinana ja valmiinaki! Kuorrutteen suklaan määriä en oikeen tiiä, heitin jotain määriä, mutta tein ite punnittematta. Ei oo niin justiinsa :)


Suklaadonitsit

Taikina:

75g voita
3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
2 munaa
4 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
200g maitorahkaa
1 tl sitruunamehua
1 1/4 dl maitoa

Kuorrute: 

100g maitosuklaata
60g tummaa suklaata
2 tl öljyä

  1. Vatkaa voi ja sokerit sekaisin. Lisää munat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet, rahka ja maito taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin.
  3. Voitele donitsipellin kolot ja pursota taikinaa puoleen väliin koloja.
  4. Paista 200asteessa niin kauan kun vaatii, meillä meni noin 20 min. kokeile välillä. pysyykö muodossa, tarttuuko taikina tikkuun.
  5. Anna donitsien jäähtyä, valmista kuorrute.
  6. Sulata vesihauteessa suklaat ja sekoita joukkoon öljyä. Öljy auttaa että suklaa on juoksevampaa ja helpompaa dipata. 
  7. Dippaa ja koristele ja laita jääkaappiin jähmettymään.
  8. Syö!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti