torstai 2. huhtikuuta 2020

Broileririsotto

Risotto on lempparia! Paras risotto on sellainen mihin tulee valkoviiniä, mutta sitten pitää juoda koko pullo, niin oon sitten alkanut tehdä tällä toiseks parhaalla reseptillä, mihin tulee creme fraichea. Sekin on parasta. Kasviksina voi käyttää mitä vaan, ite oon tykänny pavuista ja herneenversoista.


Broileririsotto

300g broilerin filee suikaleita
150g herneenversoja
150g pitkiä vihreitä papuja
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
10 dl kuumaa vettä
1 1/2 kanaliemikuutiota
1/2 tl sitruunapippuria
1 rkl sitruunan mehua
(sitruunan kuorta)
150g creme fraichea
parmasaania päälle.
  1. Paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  1. Leikkaa sipuli silpuksi ja kuullota ne ja riisi voissa. Wokkipannu on hyvä tähän. Älä ruskista.
  1. Valmista kanaliemi. Kiehauta vesi ja liota siihen liemikuutiot.  Lisää liemestä noin  1/3 osa riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
  1. Lisää kanalientä pienissä erissä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä, noin 20 min, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
  1. Pilko herneet ja pavut pienemmiksi, lisää riisin joukkoon pehmenemään.
  1. Lisää broileri. Mausta sirtuunapippurilla ja sitruunalla.
  1. Lisää joukkoon vielä creme fraiche ja kuumenna kiehuvaksi.
  1. Syö! Päälle parmesaanijuustoa paljon ja nautitaan sittenkin sen viinin kanssa jota ei maltettu avata valmistukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti