Broileririsotto
300g broilerin filee suikaleita150g herneenversoja
150g pitkiä vihreitä papuja
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
10 dl kuumaa vettä
1 1/2 kanaliemikuutiota
1/2 tl sitruunapippuria
1 rkl sitruunan mehua
(sitruunan kuorta)
150g creme fraichea
parmasaania päälle.
- Paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Leikkaa sipuli silpuksi ja kuullota ne ja riisi voissa. Wokkipannu on hyvä tähän. Älä ruskista.
- Valmista kanaliemi. Kiehauta vesi ja liota siihen liemikuutiot. Lisää liemestä noin 1/3 osa riisin joukkoon. Keitä välillä sekoittaen, kunnes liemi on imeytynyt riisiin.
- Lisää kanalientä pienissä erissä ja keitä hiljalleen, kunnes riisi alkaa pehmetä, noin 20 min, mutta siinä on vielä purutuntumaa jäljellä.
- Pilko herneet ja pavut pienemmiksi, lisää riisin joukkoon pehmenemään.
- Lisää broileri. Mausta sirtuunapippurilla ja sitruunalla.
- Lisää joukkoon vielä creme fraiche ja kuumenna kiehuvaksi.
- Syö! Päälle parmesaanijuustoa paljon ja nautitaan sittenkin sen viinin kanssa jota ei maltettu avata valmistukseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti