Jauheliha-linssikeitto
400g naudan jauhelihaa1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
150g lanttua
200g palsternakkaa
100g juuriselleriä
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippua
1 dl punaisia linssejä
1 rkl öljyä
1,2 dl vettä
140g tomaattisosetta
1,5 tl omenaviinietikkaa/valkoviinietikkaa
Lisäksi:
Turkkilaista jogurttia.- Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Pese ja kuori juurekset ja paloittele.
- Ruskista jauheliha. mausta 1 tl suolaa ja pippuria.
- Huuhtele ja valuta linssit.
- Kuullota kattilassa rasvassa sipulit. Lisää juurekset ja jatka kuullottamista noin 5 min. Sekoita joukkoon kiehautettu vesi ja loput suolasta.
- Kiehauta keitto ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää linssit ja keitä vielä noin 10 min tai enemmän, kunnes kasvikset kypsiä.
- Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattipyree. Lisää lopuksi etikka.
- Tarjoa keitto jogurttisilmän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti