Redvelvet
Pohja:
120g voita3,5dl sokeria
2 munaa
0,5 dl kaakaojauhoa
1 tl vaniljasokeria
0,4 dl elintarvikeväriä ( pitäis mennä varmaan ostaan pastaväriä mut äh ku ei saa ku tilaamalla..)
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa
Kuorrute:
200 g voita400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Lämmitä uuni 170 asteeseen
2. Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa kunnolla sekaisin.
4. Sekoita eri kulhossa kaakaojauheesta, elintarvikeväristä ja vaniljasokerista paksu tahna.
5. Lisää seos sokerivoivaahtoon ja sekoita hyvin.
6. Lisää puolet piimästä, sekoita, lisää puolet jauhoista, sekoita. Lisää loput piimät, sekoita, lisää loput jauhot, sekoita.
7. Lisää sooda ja etikka. Sekoita vatkaimella niin kauan että kaikki on sekaisin.
8. Kaada taikina irtopohjavuokaan jonka pohja on leivinpaperitettu ja sivut voideltu. Käytin itse vuokaa jonka halkaisija on 24cm, joten kakusta ei tullut kovin korkea.
9. Paista n. 1 tunti. Koita tikulla että ei jää raa-aksi. Kakku jää kyllä kosteaksi/meheväksi, mutta tikkuun ei saa jäädä taikinaa.
10. Valmista täyte. Sekoita huoneenlämpöiset juusto ja voi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja levitä JÄÄHTYNEEN kakun väliin ja päälle.
Se kuorrute oli ällömakeeta!
VastaaPoistaeipä!
Poista