tiistai 8. lokakuuta 2013

Unelmakääretorttu mariannella.

Leivoin yksi päivä pitkästä aikaa kääretorttua. Halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta. Pirkan sivuilta löysin ohjeen mansikkamarianne kääretorttuun, joten sitähän piti kokeilla.

Meijän uuni on vähän normaalia pienempi, joten pohjasta tuli hassun paksu eikä kääretorttu ole kovin nätti, mutta hyvää silti. Laitoin aika vähän mansikoita kun en oikeen piittaa pakastemansikoitten mausta. Ensikerralla voisin kokeilla tätä mustikoilla! Täyte on kuitenkin aika raskas joten jotain marjoja/hedelmiä se kaipaa seurakseen.


 photo 5f8e9170-b394-43be-81be-ebba7870bdb5_zpsc3276ec9.jpg


Mariannekääretorttu

pohja:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 

2 dl vispikermaa
1 prk maitorahkaa
1 ps marianne crushia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g mansikoita

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi seokseen. Sekoita varovasti
  2. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunivuualle. Paista 225 asteessa n. 6 minuuttia.
  3. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, sokerit ja marianne crush. Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle. Lisää puolitetut mansikat.
  5. Kääri levy rullalle ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  6. Koristele tosihienoilla suklaakuvioilla...
 photo eb5adfc6-3fac-4831-8217-1265d2073e8d_zps34fab85a.jpg

4 kommenttia: