Äiti ja pikkusisko kävi kylässä niin halusin leipoa taas jotain jänskää. Ohje on kinuskikissalta ja hyvää tuli. Tosin daimin palat oli mulla liian isoja ja näyttääpä tuo päällynenkin hyvin kummalliselta verrattuna kinuskikissan omaan..
Tein tämän uunivuokaan joten paloista tuli vähän turhan ohuita kun taikina levisi. Ensi kerralla teen lasagnevuokaan.
Daimpalat
Pohja:
200g margariinia1 1/2 dl sokeria
3 munaa
1 1/2 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta ( loppu oikee ni laitoin dumble kaakaojauhoa puolet, ei kannata)
2 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
2 Isoa daimia ( yhdessä patukassa kaksi pientä, kaksi tälläistä :D)150 margariinia
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
Koristeluun:
1 iso daim rouhittuna- Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon munat.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina 30x30cm levyksi uunipellille paperin päälle tai vuokaan.
- Paista 200 asteessa n.10 minuuttia.
- Valmista kuorrute. Rouhi daimit aika pieniksi. Sulata kattilassa rasva ja lisää sokerit ja keltuaiset.
- Anna seoksen kiehahtaa ja keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Kun massa on hieman paksuuntunut, sekoita joukkoon daimrouhe ja levitä nopeasti pohjan päälle. Koristele halutessasi daimilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti