tiistai 15. huhtikuuta 2014

Valkosuklaa mutakakku

Kokeilin viikonloppuna tehdä mutakakun valkosuklaasta. Selasin niin monia ohjeita että en enää muista mistä blogista tämän otin :(   Omasta kakustani ei tullut niin mutaisa kun paistoin hieman liikaa. Paistakaa oikeasti vain se 20 minuuttia! Omaani pidin noin 23-25 minuuttia ja se oli enää keskeltä mutaisaa, reunoilta kakkua. 


Rapsutin vähän pois kun pinnasta tuli vähän tumma. Ei kyl olis tarvinnu.


Valkosuklaa mutakakku

175 g voita
240 g valkosuklaata (Pandaa, 20 g meni suuhun leipomisvaiheessa)
4 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria

1. Sulata voi ja  200g valkosuklaata. ( sulatin voin mikrossa ja voin vesihauteessa) 
2. Leikka loput suklaat rouheeksi. 
3.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon sulatettu suklaa ja voi. 
4. Yhdistä jauhot ja sekoita ne varovasti taikinaan. Lisää suklaarouhe.
5. Laita leivinpaperi irtopohjavuuan pohjalle. voitele ja jauhota sivut. Itsellä ei ollut leivinpaperia ja kakku jäi aika vaikeasti kiinni pohjaan, joutui vähän naarmuttamaan.
6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.
7. Anna jäähtyä ja syö!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti