Munkit
50 g hiivaa5 dl maitoa
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sulaa voita
Paistamiseen
1 l rypsiöljyäPinnalle
hienoa sokeria- Tee taikina niinkuin pullataikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää munat, sokeri, suola, kaardemumma ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Alusta vähän kerrallaan loput jauhot taikinaan. Lisää voi ja alusta loppuun.
- Anna taikinan kohota liinan alla esimerkiksi lavuaarissa lämpimässä vedessä. Taikinaa olisi hyvä kohottaa vaikka tuntejakin,mutta vähemmälläkin nostatuksella onnistuu.
- Leivo taikinasta munkkeja, anna nousta taas.
- Kuumenna kattilassa öljy 170-180 asteiseksi. Laita munkit reikäkauhalla varovasti kuumaan öljyyn ja anna paistua muutaman minuutin molemmilta puolilta. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle.
- Kuivaa ylimääräiset paistoöljyt pois ja pyöritä sokerissa. Munkit tulee pyörittää lämpöisenä, jotta sokeri tarttuu, mutta älä polta sormiasi. Vaihtoehtoisesti jäähdytä kunnolla ja koristele tomusokeri+vesi kuorrutuksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti