Tänne ajattelin tallentaa onnistuneet ja ei niin onnistuneet leipomukset. Leivon aina ja kaikille ja kaikenlaista. En osaa soveltaa ohjeita enkä leipoa ilman reseptiä. Ja ensimmäinen resepti osoittaa että kolmella aineellakin voi tulla ihan hyvää!
Huomasin kaapissa pari pötköä mantelimassaa jotka oli menossa vanhaksi. Googlettamalla ei oikein löytynyt reseptejä mantelimassalle, kaikissa käytettiin mantelijauhoja. Englanniksi olisi ollut mutta mittamuutokset nääh. Löysin sitten maailman helpoimman reseptin:
Mantelimassapikkuleivät
Keksit:
- 250 g mantelimassaa
- 1 munanvalkuainen
- Kuorrutus:
- 2 dl tomusokeria
- 1 munanvalkuainen
- 1. Raasta mantelimassa. Sekoita mantelimassa ja munanvalkuainen kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoita kunnes massa sakenee. Anna jäähtyä.Mantelimassa on vaikea raastaa, luovuta siis puolivälissä.
2. Kuumenna uuni 175-200 asteeseen. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja pyörittele sormenpaksuisia pitkoja. Leikkaa niistä 5 cm pituisia pikkuleipiä (ohjeesta tuli n.17) ja laita ne leivinpaperille pellille. Nypi ne kolmikulmaisiksi. (Tätä en ymmärtänyt, kuten pötkylöistä saattaa huomata)3. Paista n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Sekoita tomusokeri ja valkuainen paksuksi tahnaksi ja pursota koristelu.Söin taas liikaa taikinaa mutta tuli ihan hyviä, Työkaverit saa maistella ja kertoa onko syötäviä :D!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti