Pullat pellillä
150 g voita
5 dl maitoa
2 ps kuivahiivaa ( tai 50g tuorehiivaa)
1 muna
1 dl sokeria
1 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa
11-12 dl vehnäjauhoja
Täyte:
150 g voita ( huoneenlämpöistä)
2 rkl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria
100g maustamatonta tuorejuustoa ( esim. Philadelphia)
1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita toisessa kulhossa muna, sokeri, kaardemumma ja suola
3.Sekoita kolmannessa kulhossa kuivahiivat 1 desiin vehnäjauhoja
1. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi.
2. Sekoita toisessa kulhossa muna, sokeri, kaardemumma ja suola
3.Sekoita kolmannessa kulhossa kuivahiivat 1 desiin vehnäjauhoja
- 4. Sekoita voimaitoseos kulhoon missä on muna yms. Lisää seokseen kuivahiiva.
- 5. Lisää vähän kerrallaan jauhoja 10-11dl. Taikina saa olla melko löysää
- 6. Ja sitten alkaa se odottaminen. Laita tiskialtaaseen vettä ja taikina sinne kohoamaan liinan alle. Anna taikinan kohota n.40minuuttia
- 7. Kun taikina on kohonnut, taputtele se leivinpaperilla peitellylle pellille. Anna taas kohota 20 minuuttia. Sekoita tällä välin täytteen aineet keskenään.
- 8.Paina taikinaan 20 koloa. Lisä täyte koloihin ja anna vielä kohota 15 minuuttia.
- 9. Voitele kananmunalla ja päälle raesokeria. Uuniin 220 asteeseen 15-20 minuuttia
- 10. Kun pullat on paistuneet ja hieman jäähtyneet, leikkaa ne erilleen toisistaan.
- 11. Syö !
Voi, kun näyttää hyviltä! Tätä reseptiä pitää ehdottomasti kokeilla.
VastaaPoista:) toi täyte on kivaa ku ei oo perus voisokeri-silmä :p
PoistaVoi kyllä on heti niin hyvää että meinaa huutopäästä. Ehoton ykkönen
VastaaPoista