lauantai 7. joulukuuta 2013

Pienet toscakakut

Tein näitä ensimmäiseen harjoitteluuni viemisiksi viimmeisenä päivänä. Kaikki katosivat päivän aikana ja sain vielä käskyn tuoda reseptiä näytille. Toscakakut on hyviä napostelu paloja myös juhliin tai vaikka lahjaksi!


 photo ffbaa72b-5686-4499-947f-715f52dc81ab_zpse25b60a4.jpg


Pienet toscakakut:

Pohja:

200 g voita
1/2 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja

Tosca:

50 g manteleita
50 g voita
1/2 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kuohukermaa
  1. Uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita voi, sokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi. Voin tulee olla huoneenlämpöistä että onnistuu.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Leivo molemmista osista pitkula tanko. Jaa molemmat tangot 20 osaan. Pyörittele osista palloja ja  nosta ne pieniin muffinsivuokiin. Paina kolo jokaisen pallon päälle.
  4. Valmista toscatäyte.  Kuori ja rouhi mantelit. 
  5. Sekoita  kattilassa mantelirouhe, voi, sokeri, vehnäjauhot ja kerma. Lämmitä ja sekoita koko ajan. älä anna kiehua.  Jaa täyte pallojen päälle.
  6. Paista 12-14 minuuttia, kunnes tosca on saanut väriä.
 photo 5d8a0606-4a7f-43ae-b877-5a01556a6687_zpsb9e5c7d5.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti