torstai 5. joulukuuta 2013

Vadelmainen juustokakku

Huh muutosta selvitty! Tällä hetkellä mulla on ekat ikinä tehdyt juustokakut jääkaapissa hyytymässä.. Ei mitään paineita, ne tulee vaan kaverin yo juhliin :D 
Tässä taas eka uunijuustokakku ikinä, se onnistui ( melkein) !
Ihana koko Suomi leipoo pyöri televisiossa ja yhdessä jaksossa tehtiin juustokakkuja. Äitillä oli yhteen väliin joku buumi ja joka juhlassa oli tarjolla hyydytettyjä juustokakkuja joten ne tuli jo korvista ulos.  Mailis teki ohjelmassa kuitenkin uunijuustokakun ja sitä halusin kokeilla! 
Oikeaan ohjeeseen olisi tullut myös appelsiinin kuorta mutta äiti oli unohtanut ostaa ja kysyi että eikö mandariini aja saman asian.. joten tässä nyt on pelkkää sitruunaa :D Hyvää oli, mutta en vieläkään tykkää hirveästi juustokakuista. 



pikkusisko valitti mun kuvien taustoista ja tunki tarjottimen kakun taakse..

Vadelmainen juustokakku

Pohja:

150 g digestive keksejä ( olisko ollu 11kpl)
100 g voita

täyte:

600 g tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 tl raastettua sitruunan kuorta
2 1/4 dl sokeria
3 munaa 
3 rkl vehnäjauhoja 
1 dl vadelmia

päälle:

vadelmia
tomusokeria

1. Murskaa keksit kaulimella ja sekoita ne sulatetun voin kanssa.
2. Painele leivinpaperitetun irtopohjavuuan pohjalle. Käytin 24cm vuokaa.
3. Paista 170 asteessa noin 5 minuuttia
4. Sekoita keskenään tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri ja sitruunan kuori sekä jauhot. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.
5. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle, laita vadelmat ja kaada loppu taikina.




6. Paista 170 asteessa noin 1 tunti.  Jos pinta alkaa tummua niin laita foliota päälle. Älä ylipaista! Itse poltin kakun reunat..
7. Leikkaa mahdollisesti poltetut reunat pois, korjaa tomusokerilla nätiksi ja koristele vadelmilla.
8. Syö! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti