tiistai 13. toukokuuta 2014

Kalliit macadamiasuklaa-keksit

Heippa!  Tein viikonlopuks taas vähän herkkuja, tällä kertaa valkosuklaa macadamia- keksejä. Poikaystävä ostaa näitä subwaysta niin piti koittaa tehdä ittekkin.  Valkosuklaat ostin prismasta, mutta pähkinöitä oliki vaikeampi etsiä. Ei ollu prismassa eikä Seinäjoen  punnitse ja säästässä, mutta onneksi Vaasan omasta löytyi.  Ja tosiaan, nää on KALLIIT keksit. Pähkinät maksoi joku 6 euroa ja siihe vielä kaikki aineet päälle :D

Luulin et näistä olis tullu sitkeitä mut ei tullukaa, rapeita. Mutta kuulemma yllättävän hyviä vaikka karvisessa Esko ei tykkääkää macadamia pähkinöistä!




Valkosuklaa-macadamiakeksit


250 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1  kananmuna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
300 g valkosuklaata
150 g macadamiapähkinöitä

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sekaisin. Lisää kananmuna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää seokseen. Rouhi pähkinät ja suklaa melko isoiksi paloiksi ja sekoita taikinaan. 
  2. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin, sitten on helpompi pyöritellä palloja. Tee taikinasta noin lihapullan kokoisia palloja ja litistä niitä vähän. Laita leivinpaperille.
  3. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Älä liikaa! ( mun omissa vähän tummaa sivuilla, fariini sokeri oli vähä kovettunu ni ei sekottunu kunnolla taikinaan ja palo reunoil :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti