Luulin et näistä olis tullu sitkeitä mut ei tullukaa, rapeita. Mutta kuulemma yllättävän hyviä vaikka karvisessa Esko ei tykkääkää macadamia pähkinöistä!
Valkosuklaa-macadamiakeksit
250 g voita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
300 g valkosuklaata
150 g macadamiapähkinöitä
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sekaisin. Lisää kananmuna joukkoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää seokseen. Rouhi pähkinät ja suklaa melko isoiksi paloiksi ja sekoita taikinaan.
- Laita taikina hetkeksi jääkaappiin, sitten on helpompi pyöritellä palloja. Tee taikinasta noin lihapullan kokoisia palloja ja litistä niitä vähän. Laita leivinpaperille.
- Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Älä liikaa! ( mun omissa vähän tummaa sivuilla, fariini sokeri oli vähä kovettunu ni ei sekottunu kunnolla taikinaan ja palo reunoil :D )
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti