Sitruunapalat
pohja:
120g voita1 1/2 dl fariinisokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
täyte:
1 prk kondensoitua maitoa, makeutettua3/4dl sitruunan mehua
2-3 tl sitruunan raastettua kuorta
- Sekoita pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Päällystä noin 20x20cm vuoka leivinpaperilla. Paperi kannattaa ensin rytätä niin pysyy paremmin vuuassa. Painele hieman yli puolet taikinasta vuuan pohjalle.
- Sekoita kondensoitu maito, sitruunanmehu ja kuori keskenään.
- Kaada täyte pohjan päälle, Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.
- Paista 175 asteessa a) 20-25 minuuttia, jos käytät sellaista hopeista vuokaa (?) b) n.40 minuuttia, jos käytät keraamista vuokaa. Koita kuitenkin tikulla ja katso että kakku näyttää valmiilta!
- Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti