lauantai 2. marraskuuta 2013

Whoopies!

Nää on jänniä. näyttää vähä niinku dominoilta mut on pehmeitä. Ja täyte näyttää kermavaahdolta mutta onkin vaahtokarkkia. Oon tehny näitä normaaliin marshmallow fluff ja mansikanmakuiseen. Ens kerralla koitan täyttää nää tuorejuustoseoksella. Haluaako joku vaihekuvia? 

Säästelin vähän täytteen kanssa joten siinä vaiheessa kun olin täyttänyt kaikki pohjat oli täytteestä vielä puolet jälellä, joten tein uuden annoksen pohjia. Puolita siis ohje jos olet reilun täytteen ystävä.


Whoopies

Taikina:

120 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 muna
5 rkl kaakaojauhetta ( voi tietty tehä vaaleitakin ja laittaa vaan tän tilalta jauhoja)
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kevytkermaa

Vaahtokarkkikreemi:

125g voita
2 dl tomusokeria
1 prk  vaahtokarkkilevitettä (marshmallow fluff, löytyy esim. citarin amerikkaosastolta.)
2 tl vaniljasokeria

  1. Tee taikina pohjiin.  Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoja ja kermaa. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita taikina pursotuspussiin ( aka. pakastepussiin) leikkaa pussiin reikä, tai jos omistat oikean pursotuspussin niin taikina sinne ja pussin suuhun tylla.  Pursota leivinpaperin päälle noin 2 euron kokoisia nokareita. Jätä leviämisvara.
  3. Uuniin 175 asteeseen n.10 minuuttia. Anna jäähtyä
  4. Valmista vaahtokarkkikreemi. Notkista voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri, vaahtokarkkilevite ja vaniljasokeri.
  5. Laita kreemi pussiin ja pursota keksin päälle. Paina toinen keksi kanneksi. Säilytä jääkaapissa.
  6. Pelkät pohjatkin on muuten ihan hyviä.

2 kommenttia:

  1. Voi kun näyttää söpöiltä ja hyviltä! Itse en ole vaahtokarkkien ystävä lainkaan, joten jään odottelemaan tuorejuustoseoksen kokeilua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. pohdinnassa on vielä että tekiskö mango vai sitruuna vai minttusuklaa vaivai :D liikaa vaihtoehtoja mutta eiköhän tännekin jokin resepti eksy kun saan aikaseksi leivottua :)

      Poista