keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-juustokakku

Tätä kakkua valmistin pikkusiskoni 18-vuotissynttäreille. Leivoin äidin luona, joten välineet eivät olleet ihan samat kuin kotona. Irtopohjavuoka huiteli jossain, joten laitoin normaaliin kakkuvuokaan leivinpaperin. Lisäksi kekseinä pohjassa toimivat maraboudaim keksit, jotka siis eivät toimineet. Lisäksi kakussa saattoi olla liikaa sitruunaa koska mittasin sen summan mutikassa jollain ruokalusikka. Kotona käytän mittasarjaa. 

Omaan makuuni ( en siis tykkää juustokakuista) kakku ei ollut mitenkään erityistä, mutta kaveri aina hehkuttaa tätä kakkua, joten kai tätä pitäisi uudemman kerran koittaa kotona :)

 photo cfc07253-6f1b-4507-b2ad-b8991bd651b4_zps0b6082fd.jpg

Valkosuklaa-juustokakku

pohja:

200g suklaa cookies keksejä
50 g voita

täyte:

4 liivatelehteä
2rkl sitruunamehua
200 g valkosuklaata
200g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

  1. Murskaa keksit ja lisää seokseen sulatettu voi. Levitä seos irtopohjavuokaan ( pohjalla leivinpaperi). 
  2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja sulata valkosuklaa vesihauteessa.
  3. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sokeri. Sekoita joukkoon valkosuklaa.
  4. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan sitruunamehuun.
  5. Valuta liivate seos ohuena nauhana valkosuklaakerma seokseen kokoajan sekoitaen.
  6. Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
 photo cc6173da-ba16-446d-a381-860a0c72f1ed_zps54cbd609.jpg

 photo 29062704-c36d-4457-88a0-513ff5121fd0_zps08b080dd.jpg

 photo 5b5da793-f721-4cf4-9e84-56635bd29494_zps81cd0620.jpg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti