torstai 5. marraskuuta 2015

MOI! Kurpitsa-valkosuklaaruutuja

Viiden kuukauden hiljaiselon jälkeen täällä taas :D Leipomiset vähä loppu tän kämpän myötä, mutta muutan nyt taas ja toivotaan että uudessa kämpässä huvittaa taas leipoa! Kuvatki vois taas onnistua kun pääsee eroon keittiön loisteputkesta. 

Mutta! Näitä meinasin leipoa jo viime vuonna, mutta en löytänyt kaupoista kurpitsaa. Tänä vuonna sitten leivoin kolmeen kertaan kun kaikki niin tykkäs!

 photo DSC05918-001_zpsqszbkte2.jpg


Kurpitsa-valkosuklaaruudut

200 g voita
3 dl kurpitsasosetta (myskikurpitsaa,ohje alla)
3 dl sokeria
1 muna
4 2/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
145g valkosuklaata pilkottuna

  1. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon kurpitsasose, sokerit ja muna. 
  2. Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet ja lisää taikinaan. Anna taikinan jäähtyä ennenkuin lisäät suklaan, palat on kivempia kuin sulanut suklaa taikinaan. 
  3. Laita vuokaan leivinpaperi ja levitä taikina vuokaan. Käytin vuokaa joka on noin 35x24 cm.
  4. Paista 175 asteessa n. 30 minuutita, tarkkaile!

Kurpitsasose

Osta myskikurpitsa. Pese se ja laita paloiksi. Kaiverra pois siemenet. Voitele pinta rypsiöljyllä. Uuniin 200 asteeseen noin tunniksi, kunnes palat pehmeitä. Irrota kuoren pinta paloista ja soseuta. Yhdestä myskikurpitsasta tuli minulla noin 4-5 dl sosetta.

 photo DSC05973-001_zps3wnxltai.jpg
Halloweenin kurpitsaherkut oikein tarjoiltuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti