keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

Sitruunamutakakku

Pääsiäisen aikaan kaikki teki tällä ohjeella sitruunamutakakkua joten piti ittekki kokeilla. Yllättävän hyvää, varsinkin kermavaahdon kanssa. Kerrankin löyty sitruunaleivonnainen mitä mäkin suostun leipomaan :D


Sitruunamutakakku

ainekset:

150g voita

2,5 dl sokeria

2 munaa

vaniljasokeria+vanilja-jauhetta

1 sitruunan kuori

2 rkl sitruunan mehua

2 rkl lemon curdia

2,5 dl vehnäjauhoja


  1. Sekoita kulhossa sokerit, munat, sitruunan mehu ja kuori sekä lemon curd.  Sulata voi ja sekoita taikinaan.
  2. Lisää jauhot ja sekoita vain vähän.
  3. Laita leivinpaperi kakkuvuokaan (n.23cm) ja paista kakkua 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Älä ylipaista!
  4. Anna jäähtyä rauhassa! Sirottele päälle tomusokeria ja jos löytyy kermavaahtoa niin tarjoa sen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti