maanantai 28. lokakuuta 2013

Ei niin Red redvelvet.

Niinhän siinä sitten kävi että ei kaupanväreillä kakusta tullut punasta :D Pohjan ohjeen nappasin täältä ja kuorrutteen ohjeen taas täältä. Pinnan marmorointikuvion taas nappasin täältä. Tätä koristelutapaa tuun jatkos varmaan ylikäyttämään :D Kakku on joidenkin mielestä hieman ällömakea, mutta tälläiselle sokeririippuvaiselle justiin sopiva. 




Redvelvet

Pohja:

120g voita
3,5dl sokeria
2 munaa
0,5 dl kaakaojauhoa
1 tl vaniljasokeria
0,4 dl elintarvikeväriä ( pitäis mennä varmaan ostaan pastaväriä mut äh ku ei saa ku tilaamalla..)
1 tl ruokasoodaa
3 tl valkoviinietikkaa

Kuorrute:

200 g voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

1. Lämmitä uuni 170 asteeseen
2. Mittaa voi ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa kunnolla sekaisin.
4. Sekoita eri kulhossa kaakaojauheesta, elintarvikeväristä ja vaniljasokerista paksu tahna.

5. Lisää seos  sokerivoivaahtoon ja sekoita hyvin.
6. Lisää puolet piimästä, sekoita, lisää puolet jauhoista, sekoita. Lisää loput piimät, sekoita, lisää loput jauhot, sekoita.
7. Lisää sooda ja etikka. Sekoita vatkaimella niin kauan että kaikki on sekaisin.
8. Kaada taikina  irtopohjavuokaan jonka pohja on leivinpaperitettu ja sivut voideltu. Käytin itse vuokaa jonka halkaisija on 24cm, joten kakusta ei tullut kovin korkea.
9. Paista n. 1 tunti. Koita tikulla että ei jää raa-aksi. Kakku jää kyllä kosteaksi/meheväksi, mutta tikkuun ei saa jäädä taikinaa.
10. Valmista täyte. Sekoita huoneenlämpöiset juusto ja voi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Anna jähmettyä hetki jääkaapissa ja levitä JÄÄHTYNEEN kakun väliin ja päälle.



11. Laita kakku jääkaappiin odottamaan. Sulata vesihauteessa suklaata.  Laita suklaa pakastepussiin ja leikkaa kulmaauki. Tee spiraali kakun päälle ja vedä hammastikulla keskeltä reunalle ja reunalta keskelle viivoja. Pitää olla aika nopee koska kakku on kylmä ja suklaa kohmettuu nopeasti, sen vuoksi tässäkin on toinen puoli vähän tyhmempi.

2 kommenttia: