perjantai 14. helmikuuta 2014

Brookie rakkautta

Hyvää ystävänpäivää! Ihanat överit brownie+cookie= Brookiet. Näissä oli muuten aikas täydellinen ohje pelkkiin brownieihinkin, mutta enemmän on aina enemmän. Ohje on Unelmaa leipomassa-blogista ja kommenttiboxissa mietittiinkin jo, kun jouduin paistamaan tätä melkein tupla-ajan :o ratkaisua ei keksitty, että jos joku tietää voi kertoa? :D


 photo 51ce4dcf-8f53-424a-8b04-deaef3225c26_zpse6b8f1ac.jpg

Brookiet

Brownie-taikina:

150 g voita
130g tummaa suklaata
2 munaa
2,5 dl sokeria
1,5 dl  vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
  1. Sulata voi,suklaa ja sokeri kattilassa.
  2. Kaada seos kulhoon. Lisää munat seokseen yksitellen vatkaten sähkövatkaimella, kunnes taikina hieman vaalenee.
  3. Sekoita jauhot ja lisää taikinaan. vatkaa pienellä teholla hetki.
  4. Leivinpaperita lasagne vuoka ja kaada taikina siihen, valmista cookie taikina.

Cookie-taikina:

100 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl ruokasoodaa
100 g maitosuklaata
  1. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. 
  2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. sekoita vatkaimella pienellä teholla.
  3. Lisää rouhittu suklaa ja sekoita varovasti ( ei vatkaimella)
  4. laita taikinan paloja brownie-pohjan päälle.
  5. 175 asteiseen uuniin. Paistoaika oli minulla tosiaan noin 40 minuuttia, mutta alkuperäisessä ohjeessa aika oli 15-25 minuuttia. Ennen kuin otat  brookien pois uunista, katso että taikina hytkyy hieman mutta ei liikaa ja nosta vaikka vähän leivinpaperia niin näät valuuko taikina. Brownie saa jäädä hieman kostaksi, joten älä ylipaista. Tikkuun saa jäädä vähän taikinaa. HUOM! taisi johtua pitkä paisto aika lasivuuasta, eli jos paistat esim. kakkuvuuassa niin paistoaika lyhyempi :)

 photo 8fcc22f9-0769-4d32-9d19-07abfa301123_zps2c5d4d40.jpg

Miten teillä on tapana viettää ystävänpäivä?:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti