torstai 6. helmikuuta 2014

Monenmaun keksit

Näissä kekseissä on taas vaikka ja mitä. Ja näitä piti käydä kokoaika napsimassa kun ei oikein tiennyt tykkäsikö vai ei ja aina sai jotain uutta makua suuhun :D Ei niin makeita kuin keksit yleensä, mutta ei myöskään tylsiä! Paistakaa kunnolla.


 photo f9b85a9b-010b-4f9c-b61a-582da22a3c05_zps83131a7a.jpg


Pähkinäsuklaainkivääri-keksit

100g voita
1 dl sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
2 tl vaniljasokeria
1 tl  jauhettua inkivääriä
2 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
30g hienonnettuja saksanpähkinöitä
30 g hienonnettua tummaa suklaata
1 tl merisuolaa


 photo 385b0695-c333-416b-9641-dc4c7cbf9eb1_zps00a92339.jpg

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. LIsää joukkoon siirappi, vaniljasokerim inkivääri ja vehnäjauho-leivinjauhe seos. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää pähkinät, suklaa ja suola.
3. Jaa taikina kolmeen tankoon ja nosta ne uunipellille. Tasoita hieman.
4. Paista 175 asteessa  n. 10-15 minuuttia.
5. Leikkaa ennenkuin jähmettyvät.


 photo 667a5577-bb48-4f41-a919-0a6af646d5e6_zpsc7564f2f.jpg
Rasiaan ja appiukolle.

2 kommenttia:

  1. Ihanan erikoisen kuuloinen ohje, varsinkin inkivääri kuulostaa kekseissä mukavan eksoottiselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. inkivääri on niii hyvää :) ja pitää terveenä ;)

      Poista