keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Valkosuklaa-sitruunatryffelit mustapippurilla

Kaverilla oli tuparit tuossa viime kuussa, enkä oikein tiennyt mitä olisin vienyt lahjaksi. Leivoin siis tryffeleitä ja laitoin ne "hienoon" rasiaan. Kiva idea jos ei halua viedä mitään turhaa/pulloa :D


 photo 48eedb96-9f6f-4bdb-8e8d-fdd0d161d67f_zps5ef393a1.jpg

Valkosuklaa-sitruunatryffelit mustapippurilla

200 g valkosuklaata
25 g kuohukermaa
1 rkl sitrkuunanmehua + raastettua kuorta
0,50 tl -1 tl jauhettua mustapippuria


  1. Sulata puolet suklaasta vesihauteessa.
  2. Kuumenna kerma ja sekoita joukkoon sitruunanmehu ja kuori.
  3. Yhdistä kerma ja suklaa, sekoita tasaiseksi.
  4. Laita jääkaappiin ( tai pakastimeen jos olet hätäinen) jähmettymään. 
  5. Kun massa on käsiteltävää, pyörittele siitä palloja ja laita ne takaisin jääkaappiin.
  6. Sulata loput suklaasta ja lisää haluamasi määrä mustapippuria. Mustapippuri ei paljon maistu mutta siitä tulee kiva potku.
  7. Dippaa suklaapallot pippurisuklaa seokseen ja laita takaisin jääkaappiin. Kun päällynen jähmettynyt, voit siirtää ne esimerkik paperivuokiin.
 photo 29f3b8b8-4d5b-4ef0-abf4-54b7fe7d12f3_zpsff56abdb.jpg

2 kommenttia:

  1. Vatkataanko sitä kermaa tässä ohjeessa ollenkaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun se kuumennetaan niin lähtis vatkauksetki pois :)

      Poista