maanantai 5. tammikuuta 2015

Puolukkavanilja-kakku

Oon taas leiponu paljon kaikkea, mutta en oo saanu aikaiseksi kirjotella tänne taaskaan yhtään mitään. Pitää odotella jotain saikkupäivää kun ei oo mitään muuta tekemistä kuin kirjottaa tänne :D Tuparit pidän parin viikon päästä ja sinne ainakin pitäis leipoa jtn.. 

OLISKO VINKKEJÄ, MITÄ PIENTÄ SUOLASTA NAPOSTELTAVAA VOIS TARJOTA? :)

Tässä kuitenkin taas yks vanha resepti. Leivoin iskälle taas kiitokseks auton lainasta. Puolukan määrä saattaa tuntua paljolta, varsinkin siinä vaiheessa kun paineleen puolukoita taikinaan, mutta kannattaa oikeasti laittaa tuo 4 dl! Laitoin itse n. 3 desiä ja osassa kohtaa ei ollut oikeen ollenkaan puolukoita.


 photo 846e0cc5-e99f-44d1-92f7-7355670d8adb_zpsc9a8bc94.jpg

Puolukkavanilja-kakku 

Pohja:

3 munaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
1 dl kiehuvaa vettä
4 dl puolukoita

Täyte:

100 g voita
1 dl maitoa
3 rkl vaniljasokeria
  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot ja voisula. Lisää myös kuuma vesi. Sekoita taikinaksi.
  2. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn irtopohjavuokaan. Painele varovasti puolukoita taikinaan.
  3. Paista 35-40 minuuttia.
  4. Anna kakun jäähtyä pari minuuttia ja irrota reunat vuuasta. Anna jäähtyä kokonaan ja halkaise sitten kahteen osaan.
  5.  Valmista täyte.  Sulata voi ja lisää maito ja vaniljasokeri. Anna kiehua 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lusikoi täyte molempien osien leikkauspinnalle. 
  6. Nosta kakkulevyt päällekkäin ja koristele esimerkiksi tomusokerilla. 
 photo 5bf743d2-dbcf-4796-bbdb-868ecccf7bff_zps7db50044.jpg

 photo 732788a3-75d9-4f11-ad82-7036941509f9_zpse8783fc0.jpg

 photo dd188050-9736-4b15-80a2-71574759ce34_zpsda5f86d6.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti