keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Porkkanamuffinsit

Halusin tehä tavallista poikkeavan kuorrutteen muffinseihin, ja näin jossain mascarponekuorrutteen. Se oli kuitenkin jotenkin kummallisen makusta, joten vähän sovelsin kun kaapista löytyi tuorejuustoa. Sit tuli hyvää. ei liian tuhtia. Ja muffinsit oli ihanan meheviä! Plus onko söpömpää kun rakastunut kummitus- liput muffinseissa? Nois muffinssivuuissa muuten luki ettei sais laittaa uuniin, mutta eipä niille mitään käyny.

 photo d54e51c6-6366-40e2-9cac-23ac257efa22_zps692b527a.jpg

Porkkanamuffinsit

Pohja:

3 porkkanaa (hienosti raastettuna)
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1/2 dl maitoa
2 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia 

Kuorrutus:

1 dl kermaa
50 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mascarponea
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

  1. Raasta porkkanat hienoksi. Sulata voi ja lisää sokeri, sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kaikki aineet keskenään.  Jaa taikina muffinsivuokiin. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
  2. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja vatkaa muut aineet sen sekaan. Kuorruta!
 photo ca0dbb49-f6b5-4c93-a6fc-f323f275aedb_zpscbffbe7d.jpg
Uuniin menossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti