sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Taatelikakku/muffinssit

Tein jouluna ekaa kertaa ikinä taatelikakkua! Taikina oli kuitenkin liian iso äitin vuokaan, joten ylimääräsestä taikinasta tuli muffinsseja.
 photo 79543284-ee4d-48a7-8072-17d1fbe599a3_zpsdiniw6eu.jpg

 photo cece19f4-78ce-4a2d-8105-8c285cee8483_zpsfq0nhoin.jpg

Taatelikakku

250 g taatelia (iso sellanen möhkälepaketti
3 dl vettä
1,5 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja


  1. Paloittele taatelit kattilaan. LIsää vesi ja sokeri ja keitä taatelit pehmeiksi.
  2. Lisää voi taatelisekoitukseen ja anna sulaa. Sekoita ja jäähdytä. lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
  3. Lisää jauhot seokseen. Sekoita ja laita kakkuvuokaan ( tai muffinsivuokiin, ehkä jopa parempia muffinseina!)
  4. Paista 175 asteessa n. 1 tunti. (Muffinseja vähemmän)
  5. Syö!

 photo fc47fecb-959c-4a26-8390-5116dbf89be5_zps8ug60mav.jpg

 photo 22388a3b-ba28-43ed-8c0e-677c877791e8_zpsqy4yrbye.jpg

1 kommentti: