perjantai 22. toukokuuta 2015

Ihmekakku

Tän vois varmaan laskea jopa epäonnistuneisiinkin, tein väärän kokoseen vuokaan ja kaikkea ja tää oli tosi kummallista, mutta kyllä tääkin syötiin :D Vaihdoin joulukuun alussa kotia, joten ajattelin et nyt olisi aika taas kirjotella luonnoksista pois vanhassa keittiössä leivotut jutut :p


 photo 0e030d50-9d7c-4231-907c-e4ec91b6b29e_zps37c3569c.jpg

Ihmekakku(Vainu poppers)

pohja:

250 g voita
200 g sokeria
6 munaa
350 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3-4 rkl vahvaa kahvia

kuorrute:

4 dl maitoa
1 muna
4 rkl sokeria
3-4 tl vaniljasokeria 
4 rkl perunajauhoja

koristelu:

2 dl popcorneja
1 dl suolapähkinöitä
50 g tummaa suklaata


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää vähitellen taikinaan. Lisää kaakaojauhe ja kahvi. 
  2. Laita irtopohjavuuan (halkaisija n.25) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista keskitasolla 30 minuuttia.
  3. Valmista kuorrute. Vatkaa kylmä maito, muna ja perunajauhot kattilassa sekaisin. Kuumenna seosta kokoajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää sokeri ja jatka kuumentamista kunnes seos pulpahtaa kerran. Älä anna kiehua ja varo ettei pala pohjaan.
  4. Siirrä kattila kylmään veteen ja anna jäähtyä. Lisää vaniljasokeri. Seos saa olla aika paksua.
  5. Pahda maapähkinöitä pannulla öljyssä miedolla lämmöllä. Varo ettet polta näitäkään.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa ja dippeile popcorneja siihen.
  7. Levitä kuorrute pohjan päälle ja ripottele popcorneja ja suolapähkinöitä kiisselin päälle. valuta loput suklaat lusilla kakun päälle. 

 photo e0ae52fe-fdd1-4536-b379-622cd5921d98_zps991f9581.jpg
hups.


 photo 1fd7f842-e553-4b9b-9f0d-ce1f1264ed71_zps961c944f.jpg


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti