maanantai 4. toukokuuta 2015

Dumlekakku

Tarjosin sukulaisille kakkukahvit synttäreitten kunniaksi ja leivoin Dumlekakun. Tein kakun vuokaan, jonka halkaisija oli 23cm, mutta olisi ollut ehkä kivempi tehdä pienempään vuokaan, nyt kakusta tuli aika lätty. En myöskään laittanut kuorrutteen suklaaseen kermaa, mutta sitä voisi kyllä laittaa vähän, jotta päällynen ei olisi liian kovaa. Kakun kuorrutteeseen voi laittaa esimerkiksi rockyroad tyylisesti vaahtokarkkeja ja keksinpaloja, itse laitoin suklaakrokantin paloja. 


 photo fd345270-467c-47a7-a3d6-4126c778a07d_zpswoaaudqs.jpg

Dumlekakku

150g voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta (leivonta)
13-18 Dumlekarkkia (riippuen vuuan koosta)

Kuorrute: 

200g suklaata
vähän kermaa
karkkeja/vaahtokarkkia/suklaakrokanttia


  1. Uuni 200 asteeseen. Sulata voi mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri  keskenään. Lisää joukkoon sulatettu voi, Lisää myös vehnäjauhot ja kaakaojauhe. Sekoita  tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan. Painele Dumlekarkkeja taikinaan.
  2. Paista uunissa n.10-13 minuuttia. Kakku on valmista kun kokeilee keskeltä tikulle ja ei jää mitään kiinni. 
  3. Anna kakun jäähtyä.
  4. Valmista kuorrute. Sulata suklaa ja lisää joukkoon hiemna kermaa. Sekoita päällysen karkit suklaaseen ja kuorruta kakku.


 photo b4159243-94cd-4ad4-9b04-eebb02baeb92_zpslgypbgdc.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti