lauantai 15. helmikuuta 2020

Kakkupalat

VANHA OHJE! Vuosimallia 2014. En tiiä yhtään minkä näkösiä näistä tuli :D Vois tehdä uusintana ja ottaa kuvan ja kirjottaa ehkä senkin että onko "jännän makunen" hyvä asia :D

Nää oli jännän makuisia. Kaneli voikreemissä oli hyvää, mutta taisin paistaa kakkupohjaa liian kauan kun se vähän murtui, mutta muuten hyvä!


Kakkupalat

Pohja:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
200 g huoneenlämpöistä voita
1 1/4 dl sokeria
2 munankeltuaista
2 tl vaniljasokeria

Voikreemi:

100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia ( nam!)
1 munankeltuainen

Kuorrutus:

150 g tummaa suklaata
2 dl vaahtokarkkeja

  1. Sekoita jauhot, kaakao, voi ja sokeri sekaisin. Lisää keltuaiset ja vaniljasokeri.  Laita taikina muovipussiin ja tunniksi jääkaappiin.
  2. Levitä taikina  uunivuokaan (23cmx 32cm)
  3. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä
  4. Valmista voikreemi. Sekoita  kaikki aineet hyvin keskenään.
  5. Levitä voikreemi kakun päälle ja laita jääkaappiin kohmettumaan.
  6. Sulata  suklaa ja levitä kakun päälle. Koristele vaahtokarkeilla. leikkaa paloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan jähmettynyt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti