keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kaurakola- palat

Kotitekoiset twixit on ollut meillä suosiossa. Tällä kertaa kokeilin vähän erilaista versiota, kaurapohjalla. Tykkäsin näistä enemmän kuin twixeistä, pohja ei oo niin raskas :)  Huomasin just etten oo kirjotellu tänne twixeistä ollenkaan :o pitääpä korjata virhe pian.


 photo 22b44e1d-54b7-4b11-903f-efde9e96b811_zps5b7ace9c.jpg

Kaurakolapalat

Kolatäyte:

50 g voita
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
1 1/2 dl kuohukermaa

Pohja:

75 g voita sulatettuna
1/2 dl sokeria 
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

175 g tummaa suklaata
Strösseleitä/ pähkinöitä

1. Valmista kolatäyte. Sulata voi kattilassa. Lisää kerma ja siirappi. Kiehauta ja anna kiehua noin 30 minuuttia.
 photo 3444baf8-fb3c-408e-b1c1-25d014a60c4c_zps4184627b.jpg

2. Kola on valmista kun tiputat sitä lasilliseen kylmää vettä ja siitä muodostuu pallo. 
3. Valmista pohja. Sulata voi ja sekoita kulhossa kaikki aineeet keskenään. 
4. Painele taikina 24x15cm (lasagne..) vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

 photo 1322b9e3-7930-4269-a9c7-e17dfed74f72_zpsaabe82ed.jpg
5. Kaada valmis kolaseos valmiin pohjan päälle ja laita jäähtymään.
6. Sulata suklaa ja levitä kinuskin päälle. Ripottele päälle jotain kivaa.
7. Leikkaa terävällä veitsellä pieniksi paloiksi.


 photo 7dd95883-25ed-416c-8129-2cabfab4847d_zpsd47586d1.jpg

8. Tarjoa!

 photo d377aaaa-89af-41b1-b885-65e49089bf39_zps4ca902ca.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti