tiistai 17. joulukuuta 2013

Twixit kotona

Poikakaveri ei syö suklaata, paitsi twixien muodossa. Päätin sitten kokeilla miten twixien väsääminen onnistuisi kotona.  Olin varma että oon blogannu tänne jo tän ohjeen mutta se oliki cookie dough. Tässä siis tämä! Päästiin muuten siihen lopputulokseen että kola-kaurapalat  vaalealla suklaalla on kaikista parasta. :)


 photo 1c340a5d-ca8b-4eba-a4c6-714f926fba78_zps46e19e82.jpg


Twixit

keksi:

100 g voita
3 rkl sokeria
vajaa 1 1/2 dl vehnäjauhoja
vähän yli 1 dl maizenaa

Karamellitäyte:

125 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
1 tlk kondensoitua maitoa ( ei keitettyä)
1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:

200g maitosuklaata
  1. Uuni 175 asteeseen.
  2. Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää jauhot. Levitä seos voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan, vaihtoehtoisesti leivinpaperitettuun. Vuokana käy taas lasagnevuoka tai vähän pienempi.
  3. Paista pohjaa n. 25 minuuttia.
  4.  Laita kattilaan voi, fariinisokeri, hunaja ja kuumenna. Anna kiehua hiljaa n. 7 minuuttia. Nosta pois levyltä, lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri. 
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita vielä uuniin 20 minuutiksi.
  6. Anna jäähtyä kunnolla, levitä päälle sulatettu suklaa ja leikkaa paloiksi kun suklaa jähmettynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti