maanantai 10. maaliskuuta 2014

Porkkanakakku NAM

Äiti toivoi jouluksi porkkanakakkua niin sitähän äiti sai. En ole aikoihin tehnyt porkkanakakkua ja kaverikin pyysi parempaa porkkanakakun reseptiä, joten tässä olisi. Aivan herkkua. Tein poikakaverin valmistujaiskahveillekkin tästä pienemmän version, pyöreään kakkuvuokaan.

 photo 612f1cf8-46a3-4ff6-90a5-48a044968062_zpsb317453b.jpg

Pellillinen Porkkanakakkua

6 munaa
6 dl sokeria
6 dl jauhoja
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
6 tl kanelia
9 dl porkkanaraastetta
300 g sulatettua voita

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g voita
3 dl tomusokeria
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
  2. Sekoita jauhot keskenään, raasta porkkanat, sulata voi
  3. Lisää munasokeri seokseen vuorotellen porkkanoita, jauhoja ja voita. Sekoita varovasti
  4. Kaada pellille ja paista 200 asteessa noin 1h. Porkkanakakku saa jäädä kosteaksi!
  5. Anna kakun jäähtyä. 
  6. Valmista kuorrutus.  Vatkaa  tuorejuusto ja huoneenlämpöinen voi sekaisin. Lisää tomusokeri ja levitä pohjan päälle. Koristele esimerkiksi mantelirouheella.
 photo fa8d4f2f-11ad-488e-a238-2a91e07b02df_zpsd37bce5c.jpg

Porkkanakakku kakkuvuuassa

Puolita aineet ja paista  175 asteessa noin 40 minuuttia.
Kuorrutuksen voi puolittaa, mutta itse en jaksanut vaan tein saman satsin ja levitin sivuillekkin ja loput laitoin rasiaan jos joku haluaa enemmän :D 
Sydän on tehty leikkaamalla muotti foliosta ja sirottelemalla kanelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti