sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Sitruunapalat

Moi! Yks torstai oli tunti aikaa ennen kuin klikkaa mua! alkoi tvstä niin leivoinpa sitten sitruunapaloja. Ohjeen nappasin samana päivänä tulleesta pirkasta. Näihin käytettiin kondensoitua maitoa, ja kaikki  tykkäs. Näistä ei mun herkkuja kyllä tullut, koska kaikes leipomises pitäis mun mielestä käyttää suklaata :D





Sitruunapalat

pohja:

120g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

täyte:

1 prk kondensoitua maitoa, makeutettua
3/4dl sitruunan mehua
2-3 tl sitruunan raastettua kuorta

  1. Sekoita pehmeä voi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Päällystä noin 20x20cm vuoka leivinpaperilla. Paperi kannattaa ensin rytätä niin pysyy paremmin vuuassa. Painele hieman yli puolet taikinasta vuuan pohjalle.
  2. Sekoita kondensoitu maito, sitruunanmehu ja kuori keskenään.
  3. Kaada täyte pohjan päälle, Ripottele loput taikinasta täytteen päälle.
  4. Paista 175 asteessa a) 20-25 minuuttia, jos käytät sellaista hopeista vuokaa (?) b) n.40 minuuttia, jos käytät keraamista vuokaa. Koita kuitenkin tikulla ja katso että kakku näyttää valmiilta!
  5. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. 

photo de0f47c6-52f6-4044-83b2-7f83f0005559_zps68af79e9.jpg

photo 4ee98ae1-8e27-461e-83eb-cf491b5f7e5b_zps87031653.jpg

photo 4e571ea3-187d-441a-a713-de825ce9ad28_zps32ce1928.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti