maanantai 19. toukokuuta 2014

Suklaakakun metsästystä vol.3

Tosiaan suklaakakun metsästyksen lähtökohtana on vuosi sitten ruotsissa syömäni ihana suklainen kakku.  Siinä maailman parhaassa mutakakussa koostumus oli mutaisaa ja todella suklaista. Tämäkin Fazerin mutakakku oli aivan tosi hyvää, mutta vähän turhan valuvaa, jos siis vertaa siihen The mutakakkuun. 


 photo cd379a15-4adf-40ff-beee-530980c1a4b9_zps53755825.jpg


Mud cake

200 g tummaa suklaata (talous)
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata suklaa sekä voi ja lisää molemmat munasokeriseokseen.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.
  3. Sekoita varovasti ja kaada seos voideltuun, jauhoitettuun vuokaan. 
  4. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.  Kakku saa jäädä löysäksi. Kakku on hyvää kun kakun reunat tuntuvat tikussa valmiilta mutta kakku on keskeltä vielä taikinaa. Kakku jähmettyy hieman jäähtyessään. 

 photo aa15c154-858e-4196-8eef-2f45be5111c6_zps0f16c6ec.jpg
Koristelin tomusokerilla ja valkosuklaan paloilla.

 photo 5090758b-e729-4502-87d9-bd2100032ab6_zpsab607b11.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti