torstai 22. toukokuuta 2014

Unikkovalkosuklaa-kakku

En ollut pitkään aikaan leiponut mitään, joten jotain huvitti tehdä. Oon kuitenkin herkutellu taas vähän liikaa niin etin reseptin jota en ehkä itte söisi niin paljon vaan tarjoaisin enemmän vieraille. Kuitenkin siinä kävi niin, että olin jatkuvasti ottamassa kakusta pikkupalaa.. Oli siis yllättävän hyvää! Tai niinkuin Marian kanssa pohdittiin, tää oli hyvää kuivakakkua, tää ei ollu ollenkaan kuivaa, joten tää oli kakkua.


 photo a50a3c57-c152-4589-9d2e-686ea65c0f21_zps74129ab0.jpg

Unikkovalkosuklaa-kakku

2 1/2 dl sokeria
3 munaa
3/4 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl sitruunan mehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
25 g unikonsiemeniä
Kuorrute:
80 g valkosuklaata
1/2 dl kuohukermaa
+ mustikoita


 photo afe955d1-b4bf-475a-9668-27d54626f59f_zpsd18c585e.jpg

1. Vatkaa yhteen sokeri, munat, öljy, jogurtti ja sitruunan mehu.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele ne seokseen.
3. Voitele ja korppujauhota 1,5litran vuoka. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes tikkuun ei jää taikinaa
5. Valmista kuorrute. Sulata valkosuklaa vesihauteessa kerman kanssa. Koristele kakku marjoilla ja levitä kuorrutetta päälle.




 photo 9963879d-aeda-451c-9622-95eb5d6301a1_zps3d175199.jpg

 photo 95235b10-1792-45fa-9ec9-2eef586bca4c_zpsa472e503.jpg
Kakkua ja aurinko <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti