lauantai 5. heinäkuuta 2014

Isoäitin piirakka !

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla
Tää on tällänen resepti jota aloin leipomaan ja sitten aloinkin leipomaan muutakin. Isoäiti teki aina tätä, sitten mä rupesin käymään kylässä siellä ja tekemään tätä ja nykyään taidan olla ainoa joka tätä tekee. Onnistuu aina ja on ulkonäöstään huolimatta aivan tosi hyvää! Kaveri tykkäs tästä jopa enenmmän kun suklaabrownie kakusta..!   En ollut aikaisemmin tehnyt tässä asunnossa tätä, joten uunipelti oli hieman pieni tälle määrälle ja normaalisti päällystän pallerot ei levähdä noin paljon mutta makuun se ei vaikuttanut!


 photo 245c5410-dced-4e70-97b3-14820a1d89a8_zps436770c2.jpg

Mitat on tosiaan tämän lasin mukaan, 1 lasi on n.2,5 dl.



 photo f3efaa6c-8754-4798-a4ac-b911d114f612_zps4188ed2c.jpg

Isoäitin piirakka:

Pohja:

4 lasia vehnäjauhoja
2 lasia sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 rkl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita

Lisää palleroiden jälkeen:

1 muna
1 lasi piimää

Väliin:

Vadelmahilloa

Päällynen:

2 prk maitorahkaa
1 lasi sokeria
2 munaa
2 tl vaniljasokeria

1.Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.  Lisää sulatettu voi ja sekoita huonosti. Heiluttele kippoa jotta saat voisokeri -palloja kerättyä. Kerää niitä esim muumimukillinen.

2. Lisää loppuun taikinaan  muna ja piimä.
3. Levitä taikina leivinpaperitellu pellille. Levitä päälle vadelmahilloa.
4. Sekoita päällysen aineet keskenään ( voit tehdä samassa kulhossa kuin pohjan)  Levitä piirakan päälle. Lopuksi levitä päälle vielä voisokeri-pallot ja paista 200 asteessa n.40 minuuttia,

 photo c7a36281-eac5-4545-916e-be3e3142bdc9_zpse47b4b0f.jpg

 photo 120c8ccc-f593-43e6-8f46-0bbab2ab8524_zps8818329b.jpg

 photo 07a652b5-d77a-4e2d-aa45-d28d593193b5_zps0360e10c.jpg

 photo 581fc459-2b74-4060-804f-febd4ce288b5_zpse11b9390.jpg

 photo c48f924f-615e-4da6-8430-640e21f73eb1_zpsb1f3613c.jpg

 photo a2ba17e3-53fb-4218-8b27-dc9b0fd51d52_zps4fa9b14b.jpg

ps. Muokkailin vähän blogin ulkonäköä, kuvat voi olla vähän pieniä  :( 

4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä tosi hyvää- ja isoäidin tekemänä maistui vielä paremmalta :) Miljoona kaloria, mutta kuka nyt niistä välittää herkutellessaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasikin on sama millä isoäiti teki!

      Poista