maanantai 21. heinäkuuta 2014

Lakritsakakku sitruunalla

Kummitädillä oli synttärit juhannuksena ja joskus kun selasin sielä leivotana lehtiä, tuli toiveena saada synttärikakuksi  lakritsakakkua. Tää maistuu aivan joltain karkilta tai joltain, ihan hirmu hyvää eikä ollut edes vaikea tehä! Erilaista. Oli muuten huvittava huomata kuinka kakku ei "ihan" näyttänyt siltä kuin lehdessä :D
 



Lakritsakakku

Pohja:

3 munaa
3 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
1 dl maitoa
2 rkl  lakritsajauhoa
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Lakritsatäyte ja kuorrutus:

100 g huoneenlämpöistä voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
3 1/2 dl tomusokeria
2-3 rkl lakristajauhetta, oman maun mukaan.

Sitruunatäyte:

1/2 liivatelehti
1 1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
25 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 munankeltuainen
  1.  Valmista pohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon.
  2. Voitele vuoka, halkaisialtaan n. 22 cm. Korppujauhota ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa n. 30-35 minuuttia, tarkasta tikulla kypsyys.
  3.  valmista kuorrutus. Varkaa  voi ja tuorejuusto sekaisin. ( voin pitää olla oikeasti huoneen lämpöstä jos ei halua samanlaisia keltaisia laikkuja kun mun omassa :D)   lisää joukkoon vaniljasokeri ja tomusokeri. Lisää joukkuun lakritsijauhe.
  4. Valmista sitruunatäyte.  Laita liivatelehti kylmään veteen.  Laita sitruunan kuori ja mehu, voi ja sokeri kattilaan.  Lämmitä seosta kunnes sokeri ja voi sulavat. 
  5. Vatkaa muna ja munankeltuainen yhteen. Kaada sitruunasokeri seos munien päälle kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kaada koko seos takaisin kattilaan ja liedelle.  Jatka vatkaamista kunnes seos  sakenee. Kun seos on paksuuntunut,  kaada se siivilän läpi  kulhoon. 
  6. Ota liivatelehti vedestä ja purista ylimääräiset vedet pois.  Sekoita se lämpimään sitruunakiisseliin kunnolla. Anna jäähtyä.
  7. Kokoa kakku, leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Levitä joka väliin sitruunatäytettä sekä lakritsatäytettä.  Kuorruta kakku lopulla lakritsatäytteellä ja koristele lakuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti