perjantai 11. heinäkuuta 2014

Muffinssikeksit

Olin keväällä yirtyskylässä töissä neuvomassa 6-luokkalaisia tekemään töitä :D Viimmeisenä purkupäivänä vein osan näistä työkavereille. Loput taas poikakaverin kaverit popsivat menemään.
Ensin pelkäsin että nää epäonnistu kun meinasi mennä ihan lommolle, mutta paistoin hieman lisää ja annoin jäähtyä niin onnistui hyvin :) Ohje täältä.

 photo 28c1ae2d-c9d2-4425-978b-7129e42e778d_zps5e9c72b1.jpg

Muffinssikeksit (n.22)

170 g voita huoneenlämpöisenä
n. 2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa
130 g valkosuklaata
130 g tummaa suklaata

1. Rouhi suklaat aika isoksi rouheeksi. Sekoita vehnäjauhot, sooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään, noin 5 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää muna ja vatkaa sekaisin. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Sekoita suklaa rouheet varovasti taikinaan.
3. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi
4.  Uuni 175 asteeseen.  Pyöritä taikinasta pingispallon kokoisia palloja ja asettele ne muffinsipellin koloihin, joissa on muffinssivuoka.
5. Paista keskitasolla n.10 minuuttia. Keksien kuuluu saada hieman väriä mutta niiden tulee silti olla pehmeitä. anna jäähtyä hetki ennenkuin siirrät pois vuuasta, ettei hajoa. 

 photo 1c3d9408-547b-44e1-9acf-9a1d1be21344_zpsd1df6422.jpg

 photo c69992fb-935d-47b6-a092-778be919ae92_zps2e2b2088.jpg

 photo defbcd8a-b37d-4f0d-9d8f-a65c0bb9e106_zps2a3e4924.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti